Melle tijdens Wereldoorlog I in tentoonstelling

Expo WOI in Melle.
Gemeente Melle Expo WOI in Melle.
De gemeente Melle organiseert van 29 oktober tot 22 november een overzichtstentoonstelling in de bibliotheek over het leven in Melle in september en oktober 1914 en over de zware bezettingsjaren. Ook de herdenking van WOI komt aan bod. 

Verschillende inwoners leenden stukken uit hun verzameling uit. En de gemeente dook ook in het eigen oorlogsarchief. Op zaterdag 27 oktober is er de officiële opening voor de inwoners met een lezing om 10.30 uur door Jurgen Sinnesael,  Westhoekgids en vrijwilliger bij het Memorial Museum Passchendaele 1917. Vanaf 29 oktober is de tentoonstelling dagelijks toegankelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheek. De gemeente herdacht de Groote Oorlog eerder ook al met het project ComingWorldRememberMe, de toneelvoorstelling ‘Oorlog op blote voeten’, de herdenking van de gesneuvelde marinefuseliers, de herdenking van de burgerslachtoffers aan de Collegebaan en de herinrichting van de site van de bunker langs de Rechte Ree. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.