Landbouwers delen voortaan tips and tricks via digitaal platform ‘DjustConnect’

Voorstelling van Djust Connect : een digitaal platform waar landbouwers data kunnen uitwisselen.
Didier Verbaere Voorstelling van Djust Connect : een digitaal platform waar landbouwers data kunnen uitwisselen.
Het Instituut voor Landbouw en Visserij Onderzoek (ILVO) lanceerde donderdagochtend in zijn onderzoekscentrum in Melle Djust Connect, een deelplatform waar landbouwers data kunnen delen via de digitale snelweg.

Na meer dan een jaar intensieve voorbereiding lanceert ILVO een uniek deelplatform om data geavanceerd te delen in de Vlaamse agrovoedingsketen. Het platform heet DjustConnect. Opmerkelijk is dat de boer eigenaar blijft van de data en zelf beslist wat hij deelt en met wie. 

Temperatuur van de melk

“Via het platform kunnen ondernemers uit de agrarische sector informatie delen over het telen van gewassen, de oogst koppelen aan de marktvraag, advies inwinnen over het beheer van bepaalde bodems en zelfs over de temperatuur van de melk van de koeltank tot in het potje yoghurt. Informatie die de Vlaamse landbouw alleen maar kan helpen en versterken tegenover de (buitenlandse) concurrentie”, zegt Stephanie Van Weyenberg (ILVO). “Alle datagebruikers uit de agrofoodsector zijn welkom. De enige voorwaarde is dat ze de spelregels respecteren. ILVO ziet erop toe dat niemand uitgesloten wordt van deelname.“

Voorstelling Djust Connect : Stefanie Van Weyenberg.
Didier Verbaere Voorstelling Djust Connect : Stefanie Van Weyenberg.

Het project van ILVO kreeg 500.000 euro steun van het Europese Fonds voor de Regionale Ontwikkeling en werkt samen met AVEVE, Boerenbond, CRV, DGZ en Milcobel. IT-provider Cegeka werkt aan de technische realisatie. Het platform moet volgend jaar operationeel zijn.

In de landbouw wordt reeds moderne technologie ingezet om data te werven.
ILVO In de landbouw wordt reeds moderne technologie ingezet om data te werven.
In de landbouw wordt reeds moderne technologie ingezet om data te werven.
ILVO In de landbouw wordt reeds moderne technologie ingezet om data te werven.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.