Jeugdverenigingen vragen duidelijkheid rond gebruik Studio M

In een brief aan het schepencollege van Melle vragen de leiding van Chiro Geertrui, Chiro Scheldering, oud-leiding van Chiro Scheldering en de kern en beheerraad van Jeugdhuis De Schorpioen meer transparantie in de voorwaarden voor de huur van zaal Studio M.

"Aanleiding is het evenement Melle Rock van december vorig jaar waarbij de organisatie gratis gebruik kon maken van de zaal. Volgens het reglement betaalt een vereniging nochtans 600 euro per weekend voor het gebruik", zegt Frederik Mortier, oud-leider van Scheldering.


"Onze mails en vragen daarover bleven onbeantwoord. De voorwaarde om de zaal gratis te mogen gebruiken, zoals 'cultureel verantwoord' en 'kwalitatief aanbod voor de Mellenaar', zijn volgens ons ruim te interpreteren en subjectief."


Schepen Frank De Vis (N-VA), bevoegd voor cultuur, weerlegt de kritiek. "Eén maal per jaar kan een organisatie de zaal gratis gebruiken op voorwaarde dat de activiteit een meerwaarde is voor Melle en geen weerkerende gebeurtenis. Basketbalclub Melle Vogelhoek haalde met Melle Rock Natalia naar Melle en ook de cultuurraad vond dit een meerwaarde. Ze kregen de zaal gratis op voorwaarde dat de prijs van de tickets democratisch op 18 euro werd gehouden. Verenigingen kunnen ook via de Jeugddienst steun krijgen onder de vorm van projectsubsidies. Wij bekijken elk voorstel met gezond verstand en zijn geen voorstander van nog meer reglementeringen", besluit De Vis. (DVL)