Gerecht reconstrueert dodelijke schietpartij

Het gerecht hield gisterennamiddag- en avond een reconstructie van de dodelijke schietpartij aan het Thais restaurant Benjarong van de nacht van 16 op 17 januari langs de Schelde in Melle.

De politie schoot er toen een gewapende Kroatische inbreker neer. De man was uit op de inhoud van de kassa, omdat algemeen geweten was dat de zaakvoerder van het restaurant alleen cash geld accepteerde. De kokkin en de eigenaar van de Benjarong zagen de dader voor de gesloten zaak staan en verwittigden de politie. Toen die ter plaatse kwam, vluchtte hij weg en zou hij mogelijk zijn wapen naar de inspecteurs gericht hebben. Die namen het zekere voor het onzekere en schoten hem neer. De dader overleed echter ter plaatse aan zijn verwondingen.


De politie hield gisteren alvast alle mogelijke pottenkijkers op afstand. Zo stond Heusdenbrug over de hele lengte vol met hekken en doeken, zodat geen enkele passant de reconstructie kon bekijken. Ook alle toegangswegen in de richting van het restaurant, zoals de Koningsdonkstraat, werden afgezet. Het parket, de onderzoeksrechter, de speurders en advocaten wilden nagaan wat de precieze omstandigheden waren van de schietpartij. Zo werd er ook gekeken of de politie eerst en vooral terecht de man had neergeschoten en of de inbreker op de juiste manier werd geneutraliseerd. (JEW/DVL)