Food Pilot opent nieuwe moderne demohal voor voedingsindustrie

De nieuwe afdeling van de Food Pilot werd officieel geopend door (oud-) gouverneur Jan Briers en de directie.
Didier Verbaere De nieuwe afdeling van de Food Pilot werd officieel geopend door (oud-) gouverneur Jan Briers en de directie.

Food Pilot  van het Instituut voor Landbouw en Visserij Onderzoek (ILVO) in Melle, heeft samen met en Flanders’ Food een nieuwe demohal van 200 vierkante meter geopend naast de bestaande 1800 vierkante meter onderzoekslabo’s. De flexibele demoruimte is een aanwinst in het onderzoek naar nieuwe technieken voor de Vlaamse voedingsindustrie. “De bijkomende onderzoeksruimte is ook uitgebreid met nieuwe toestellen zodat we quasi alle onderzoeken voor emulsies zoals sauzen, zuivel en vleesproducten kunnen uitvoeren”, weet Lieve Herman van ILVO. In de Food Pilot in Melle worden nieuwe ontwikkelingen in de voedingsindustrie eerst getest alvorens ze op commerciële schaal worden uitgevoerd. Het is een labo voor toekomstige voedingsproducten. Grote en kleinere bedrijven komen er voor advies en analyses, workshops en proeven. “Hier hebben bedrijven toegang tot de nieuwste machines en technieken alvorens zelf te moeten investeren", legt Inge Arents van Flanders’ Food uit. Heel wat ondernemers kwamen bij de opening getuigen over hoe  het ILVO hun product ontwikkelde, aanpaste of verbeterde. Zo werd in Melle bijvoorbeeld een geschikte mixtechnologie en nieuwe recepten voor de groeimelk Bamix van Zuivelproducent Inex uit Bavegem ontwikkeld. “Hun expertise is van onschatbare waarde voor de industrie", aldus Johan Geeroms van Inex. 

De nieuwe demoruimte bij Food Pilot werd geopend met demonstraties van klanten uit de voedingsindustrie.
Didier Verbaere De nieuwe demoruimte bij Food Pilot werd geopend met demonstraties van klanten uit de voedingsindustrie.
Rondleidingen in Food Pilot bij de opening van de nieuwe demoruimte.
Didier Verbaere Rondleidingen in Food Pilot bij de opening van de nieuwe demoruimte.
Bij de opening van de nieuwe demorumte in de Food Pilot kwamen ondernemers vertellen hoe het ILVO hen hielp bij innoverende technieken.
Didier Verbaere Bij de opening van de nieuwe demorumte in de Food Pilot kwamen ondernemers vertellen hoe het ILVO hen hielp bij innoverende technieken.
Rondleidingen in Food Pilot bij de opening van de nieuwe demoruimte.
Didier Verbaere Rondleidingen in Food Pilot bij de opening van de nieuwe demoruimte.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.