Enkel nog herbruikbare bekers op evenementen van gemeentebestuur Melle

Illustratiebeeld : De gemeente Melle zal vanaf volgend jaar enkel nog herbruikbare bekers gebruiken.
Shutterstock Illustratiebeeld : De gemeente Melle zal vanaf volgend jaar enkel nog herbruikbare bekers gebruiken.
Vanaf 1 januari 2020 zullen er in Melle enkel nog herbruikbare bekers gebruikt worden op de eigen evenementen in Melle. Dat beloofde schepen Frederik De Buck (CD&V) na een vraag van oppositielid Dominique Vandermeersch (Groen).

Het is de Vlaamse regering die het gebruik van duurzaam en herbruikbaar cateringmateriaal verplicht maakt voor de eigen werking van de lokale overheden en voor evenementen die ze zelf organiseren. “Zal dit het geval zijn op onze eigen nieuwjaarsreceptie in januari?”, vroeg Vandermeersch zich af. Schepen De Buck wil de herbruikbare bekers aankopen via de intercommunale of, indien nodig, zelf aankopen. “We zullen klaar zijn om de nieuwe maatregels na te leven”, zegt De Buck.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.