Dienstvoertuigen Fluvius voortaan elektrisch

Vlaams minister van Energie Lydia Peeters (Open Vld) kwam de sleutels van 27 elektrische wagens overhandigen aan medewerkers van Fluvius in Melle.
Didier Verbaere Vlaams minister van Energie Lydia Peeters (Open Vld) kwam de sleutels van 27 elektrische wagens overhandigen aan medewerkers van Fluvius in Melle.
Bij elk nieuw dienstvoertuig zal het energiedistributiebedrijf Fluvius met hoofdzetel in Melle voor een 100 procent elektrische wagen kiezen. Vlaams minister van Energie Lydia Peeters (Open vld) overhandigde de eerste 27 sleutels van de geruisloze en emissievrije wagens aan 27 medewerkers.
Didier Verbaere

De komende 10 jaar gaat Fluvius zo’n 800 dienstvoertuigen vervangen. “We kiezen daarbij telkens voor het meest groene beschikbare alternatief, afhankelijk van het marktaanbod. Het gaat vooral om personenwagens en kleine bestelwagens. Voor de grotere bestelwagens en vrachtwagens kiezen we voorlopig voor CNG (gas. Het  gaat om wagens voor personeel dat verdere verplaatsingen doet of zwaar materiaal vervoert”, legt Thomas Tomme van Fluvius, het vroegere Eandis, uit. Het bedrijf hoopt echter dat de markt snel mee evolueert zodat er over enkele jaren ook zwaardere elektrische bedrijfsvoertuigen voorhanden zijn. “De keuze voor ‘electric first’ betekent een besparing van uitstoot van meer dan 1 miljoen liter diesel per jaar”.

“Als bedrijf werken we niet enkel mee aan de energietransitie en maatregelen tegen de klimaatopwarming, maar willen we ook zelf het goeie voorbeeld geven”, zegt CEO Frank Vanbrabant. Minister Lydia Peeters bedankte het bedrijf. “Je kan wel degelijk het verschil maken. Jullie chauffeurs worden ambassadeurs die anderen kunnen aansporen om ook elektrisch te rijden”, zegt ze. Waarna ze de sleutels overhandigde en mee mocht op een eerste proefrit met een elektrische wagen.

Vlaams minister van Energie Lydia Peeters (Open Vld).
Didier Verbaere Vlaams minister van Energie Lydia Peeters (Open Vld).
 CEO Frank Vanbrabant van Fluvius.
Didier Verbaere CEO Frank Vanbrabant van Fluvius.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.