Burgemeester beschuldigt burger van laster

Burgemeester Dirk De Maeseneer.
Foto Didier Verbaere Burgemeester Dirk De Maeseneer.
De burgemeester van Melle, Dirk De Maeseneer (CD&V), heeft een burger uit zijn gemeente voor de tweede maal voor de rechter gesleept.

V. (46) werd in maart al veroordeeld voor laster, maar zou niet opgehouden zijn met feiten plegen. Hij stuurde een vijftigtal mails naar politici, ambtenaren en de burgemeester zelf om 'een verhaal openbaar te maken'.


Volgens de beklaagde spant De Maeseneer samen met een projectontwikkelaar, en wordt hij onder druk gezet om zijn perceel te verkopen. Hij zit naar eigen zeggen al anderhalf jaar zonder elektriciteit en zijn partner zou ambtenaren aan de lijn gekregen hebben die het gezin aansporen om te verhuizen. Het grootste deel van de klachten van V. werd echter geseponeerd door het parket. Volgens De Maeseneer zelf begon alles toen V. zijn zitje verloor in een familiebedrijf. "Sindien verzint hij allerlei complottheorieën", vertelde De Maeseneer aan onze krant.

1.000 euro

"Maar wij als gemeentebestuur hebben met dat bedrijf en zijn familieruzie niets te maken. Lange tijd wilden we zijn mails laten voor wat ze waren, maar toen zelfs mijn zoon een bericht kreeg, stapten we naar de rechter."


V. riskeert zes maanden cel en honderd euro boete. De burgemeester wil ook duizend euro morele schadevergoeding. De verdediging vraagt de vrijspraak. (OSG)