15-jarige meisje aangereden op sporen in Melle: treinverkeer onderbroken

Het ongeval gebeurde aan het perron in Melle.
Didier Verbaere Het ongeval gebeurde aan het perron in Melle.
Aan het station in Melle is hinder ontstaan op twee spoorlijnen nadat een 15-jarig meisje uit Zottegem er werd aangereden door een trein. Vervangbussen zijn voorzien om reizigers op hun bestemming te krijgen. De treinen rijden intussen weer normaal.
Het ongeval gebeurde aan het perron in Melle.
Didier Verbaere Het ongeval gebeurde aan het perron in Melle.

De aanrijding gebeurde rond 12.40 uur ter hoogte van het perron. De trein met ongeveer 75 reizigers stond daarna enkele uren stil aan het station. “Zodra de politie toestemming geeft, kunnen ze de trein gewoon verlaten via het perron”, duidt woordvoerder van Infrabel Frédéric Petit. “Door de aanrijding is er hinder op de lijnen tussen Gent-Sint-Pieters en Schellebelle en tussen Gent en Zottegem. Er zijn vervangbussen voorzien en enkele treinen worden omgeleid.”

Rond 14.45 uur werd het perron weer vrijgegeven en kon het treinverkeer weer normaal passeren. Er zouden nog enkele vertragingen zijn op de getroffen lijnen, maar tegen de avondspits rond 16 uur zouden alle gevolgen voor de treinen van de baan moeten zijn.

Het meisje is overleden. De oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht. Een wanhoopsdaad wordt niet uitgesloten.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

De perrons in Melle werden na een persoonsongeval afgesloten.
Didier Verbaere De perrons in Melle werden na een persoonsongeval afgesloten.
Het ongeval gebeurde aan het perron in Melle. De gestrande reizigers mochtehn op eigen houtje de trein verlaten.
Didier Verbaere Het ongeval gebeurde aan het perron in Melle. De gestrande reizigers mochtehn op eigen houtje de trein verlaten.