Zwerfkatten krijgen eigen schuilhokjes

Zo ziet een schuilhok voor zwerfkatten eruit.
RV Zo ziet een schuilhok voor zwerfkatten eruit.
Meise is de volgende gemeente waar de zwerfkattenschuilhokken van Ben Weyts terug te vinden zijn. Afgelopen week werden twee hokken geïnstalleerd. De schuilhokken zijn beiden terug te vinden in de Driesstraat in Wolvertem, omdat de problematiek daar momenteel het grootst is.

“Samen met Stichting Maes zorgt de gemeente voor de opvang van alle zwervende en verloren gelopen dieren op ons grondgebied”, vertelt Gerda Van den Brande (N-VA), burgemeester van Meise en schepen van dierenwelzijn. De hokken zullen door stichting Maes én vrijwilligers onderhouden worden.

Ze willen benadrukken dat ze zwerfkatten vangen en na sterilisatie opnieuw op dezelfde plek uitzetten. Indien het kittens betreft worden ze opgevangen en na sterilisatie ter adoptie aangeboden. “Mensen zijn maar al te vaak bang dat wanneer ze een zwerfkat aangeven, deze een spuitje zal krijgen en ze het dier nooit meer terugzien”, klinkt het.

Wil je een zwerfkat melden of wens je meer informatie? Dat kan bij Stichting Maes en de dienst Leefmilieu.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.