Zsa Zsa Zsu, een muziekband met wortels in Grimbergen en Meise viel afgelopen maand drie maal te spotten in eigen buurt

Ze brengen eigen muziek en herwerkingen met een knipoog naar de roaring twenties

Zsa Zsa Zsu: zang: Annelies Emmerechts (30); contrabas & dwarsfluit: Ansje De Groef (39); gitaar: Marijke Hellemans (31) ; vibrafoon: Katja Maes (44) en Stef Vanstraelen (43)
Zsa Zsa Zsu Zsa Zsa Zsu: zang: Annelies Emmerechts (30); contrabas & dwarsfluit: Ansje De Groef (39); gitaar: Marijke Hellemans (31) ; vibrafoon: Katja Maes (44) en Stef Vanstraelen (43)
Zsa Zsa Zsu is een vijfkoppige band die zichzelf omschrijft als retropop, gipsy-swing, lieflijk en gevoelig trad deze maand drie keer in eigen gemeente op en kondigt nieuw project aan voor 2020.

Zsa Zsa Zsu is een originele naam (die ze oppikten in de serie Sex and the City, red.) en staat voor vlinders in de buik. De band ontstond een dikke acht jaar geleden en bestaat momenteel uit Annelies Emmerechts, Ansje De Groef, Marijke Hellemans, Katja Maes en Stef Vanstraelen. Oorspronkelijk bestond de band enkel uit vrouwen maar daar kwam twee jaar geleden verandering in bij het vervangen van de drumster met drummer Stef, die tevens de man van Ansje is. 

Theatershow

Vorig jaar releaseten ze enkele nummers, in februari stuurden ze hun tweede cd de wereld in. En ze hebben al wilde plannen voor 2020. Ze gaan iets doen met de Roaring Twenties, een periode in de vorige eeuw die stond voor economische vooruitgang die zich vertaalde naar de cultuur en dus ook de muziek. Hiervoor steken ze een theatershow in elkaar waar liedjes en verhalen elkaar zullen afwisselen. Daarmee willen ze in het najaar verschillende culturele centra afschuimen.

Zsa Zsa Zsu
Margo Koekoekx Zsa Zsa Zsu

Honey

De vijf geschoolde bandleden hebben wel wat gemeen. Ze gingen allemaal aan het conservatorium, geven elk op hun beurt les in academie’s, hebben tal van muzikale projecten, wonen in Grimbergen en Meise of komen binnenkort deze richting uit en hebben een voorliefde voor muziek met een twist van de jaren twintig. Ze schrijven voornamelijk eigen nummers, maar herwerken soms ook bestaande songs zoals hun favoriet Cherie van Eddy Wally. Dat werd uiteindelijk een Engels nummer met de titel Honey.

Zsa Zsa Zsu
Zsa Zsa Zsu Zsa Zsa Zsu

Optreden

De theatershow is een tussenprojectje, want in de toekomst willen ze graag nog veel optreden. “Het publiek dat spontaan begint te dansen tijdens een optreden of als we spelen op familiefeesten, dat is zo plezant!”, vertellen de glunderende dames. “De ultieme droom is om nog eens een CD op te kunnen nemen”, vertelt Annelies. “Inderdaad, en ik zou gewoon ook nog veel willen blijven spelen”, vult Ansje aan. “Ons volgende optreden is trouwens uitverkocht, maar op 21 november spelen we nog in het Hof Van Boeres in Londerzeel.” 

Wie hen graag eens aan het werk wil zien kan nog tickets bestellen op hofvanboeres.be/muziekproeverij/zsa-zsa-zsu-21-11-2019/.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.