Zinkgat Krogstraat eindelijk hersteld

OOK GROTE VERZAKKING OP KAPELLELAAN WORDT EERSTDAAGS AANGEPAKT

Bewoner Frans De Smedt bij het zinkgat in de Krogstraat. De man kan met zijn auto niet meer in de garage omdat het gat is afgezet met nadarhekken.
Lukas Bewoner Frans De Smedt bij het zinkgat in de Krogstraat. De man kan met zijn auto niet meer in de garage omdat het gat is afgezet met nadarhekken.
Een diep zinkgat in de Krogstraat wordt vanaf vandaag eindelijk hersteld. Niks te vroeg want het gat dateert al van 20 augustus. Bewoner Frans De Smedt (73) kan sindsdien zelfs zijn wagen niet in zijn garage zetten omdat het gat is afgezet met nadarhekken. Op de drukke Kapellelaan is er eveneens een verzakking. Ook daar worden eerstdaags herstellingen uitgevoerd.

Meer dan twee maanden nadat er een diep zinkgat in de Krogstraat is ontstaan (op 20 augustus), is dat nog steeds niet hersteld. Er is wel een grote perimeter rond het gat ingesteld met nadarhekken. Vlak voor de voorgevel van Frans De Smedt (73) en zijn vrouw. "Ze beloven altijd maar dat het opgelost gaat word maar tot op heden hebben we daar niks van gezien", klinkt het. "In het begin was dat gewoon een put en dan opeens een diep gat. Ze hebben hier dan voor de zekerheid die nadars rondgezet. Geen overbodige luxe want spelende kinderen zouden wel eens in dat gat kunnen belanden."


Dat maakt echter de rekening van Frans niet. "Allemaal goed en wel maar wij kunnen sindsdien niet eens meer in onze garage. Ook voor de vrachtwagens van de transportfirma van mijn broer en neef hiernaast is de aanhoudende afsluiting een last. De vrachtwagens moeten er manoeuvres uithalen om de achterliggende hangar te bereiken." Wij hebben ook wel schrik dat het gat verder zou inzakken. Dan zou er ook schade aan ons huis kunnen komen. Hopelijk gaan ze er snel iets aan doen."

Ook op de Kapellelaan in Meise is er een verzakking, over een langere afstand. Ook dit wordt binnenkort hersteld.
Lukas Ook op de Kapellelaan in Meise is er een verzakking, over een langere afstand. Ook dit wordt binnenkort hersteld.

Vijftigtal meter

Ook op de Kapellelaan is er een verzakking van het wegdek, weliswaar minder opvallend maar over een langere afstand. Een volledig rijvak is er over een vijftigtal meter uit veiligheidsoverwegingen afgesloten.

Drie dagen

Volgens schepen van Openbare Werken Paul Van Doorslaer (N-VA) komt er nu evenwel snel schot in de zaak. "Donderdag (vandaag, red.) gaat de aannemer al aan de slag in de Krogstraat. Daar ligt een inzakking van de versleten riolering aan de basis van het diepe gat. Dat zal normaal een drietal dagen in beslag nemen."


Het herstel van de Kapellelaan ter hoogte van de Bosstraat belooft een ingrijpender werkje te worden. "De ondergrond is er in zeer slechte staat. Het wegdek staat op scheuren. Mogelijk moet de volledige ondergrond zelfs vernieuwd worden. We hebben er echter het volste vertrouwen in dat de aannemer dit allemaal zal kunnen oplossen. Hier voorzien we toch een week..."

Lange procedure

Dat het allemaal wat lang heeft geduurd wijt Van Doorslaer aan de aanbestedingsprocedure. "Onze werkmannen kwamen tot de constatatie dat de herstellingen te ingrijpend waren om ze zelf uit te voeren. Dan moet er een aanbestedingsprocedure uitgeschreven worden, een bestek opgesteld en prijzen opgevraagd. Dat neemt al gauw drie weken in beslag. Eind volgende week zouden die problemen echter van de baan moeten zijn."