Vrouwen tonen met kalender dat er hoop is na kanker

De fiere 'kanjers van vrouwen' stellen hun kalender voor.
Lukas De fiere 'kanjers van vrouwen' stellen hun kalender voor.
'Kanjers van Vrouwen', een vzw uit Meise die kankerpatiënten steunt, pakt uit met een kalender voor 2018. "We willen duidelijk maken dat er nog een leven is na de diagnose", klinkt het.

Rita Verbesselt richtte de vzw Kanjers van Vrouwen in 2008 op, maar verloor twee jaar later zelf de strijd tegen borstkanker. De zes huidige bestuursleden willen de tiende verjaardag van de vzw niet onopgemerkt voorbij laten gaan en brengen een kalender uit. "Voor dertig 'Kanjers van Vrouwen' die ooit de diagnose kanker kregen, wordt 2018 een onvergetelijk jaar", zegt voorzitter Valérie De Knop. "In de kalender komt duidelijk naar voren dat het verdict en de behandeling geen afbreuk doen aan de uitstraling, de energie en de zin van het leven. De ziekte maakt van hun leven weliswaar een puinhoop, maar naast het puin is er dus ook hoop. En daaruit putten de vrouwen ontzettend veel energie."

Een fotograaf legde de dames die ooit de diagnose kanker te horen kregen een voor een vast op de gevoelige plaat.
Lukas Een fotograaf legde de dames die ooit de diagnose kanker te horen kregen een voor een vast op de gevoelige plaat.

Steun van artsen

'Kanjers van Vrouwen' helpt patiënten in financiële moeilijkheden. Op basis van een doktersattest schenken zij een bedrag van 250 euro aan personen die ten gevolge van kanker het financieel moeilijk hebben. "Dankzij de actieve medewerking van plaatselijke huisartsen en maatschappelijk assistenten is het mogelijk om lokaal heel wat mensen te ondersteunen." Verder wordt er ook geld geschonken aan organisaties die mensen ondersteunen die lijden aan kanker. Er wordt ook jaarlijks een activiteit georganiseerd voor kankerpatiënten.


De kalender zal vanaf 10 december te koop zijn voor 10 euro.


(DBS)