Vijftiental migranten ontsnapt uit truck vol aardappelen

Jan Lathouwers bij de vrachtwagen waarin de migranten verscholen zaten.
Lukas Jan Lathouwers bij de vrachtwagen waarin de migranten verscholen zaten.
Consternatie bij de firma Lathouwers in Wolvertem woensdagmorgen. Toen een truck geladen met aardappelen toekwam op het bedrijf om te lossen, hoorde de chauffeur gestommel in de oplegger. De bestuurder opende de deur, waarop prompt een tiental mensen uit de trailer sprong.

Waarschijnlijk gaat het om asielzoekers die zich aan boord van de vrachtwagen verstopt hadden. “Het is in ieder geval de eerste keer dat we dat meemaken”, zegt zaakvoerder Jan Lathouwers. “Het ging om ongeveer 10 à 15 mensen, precies heb ik ze niet kunnen tellen. Ze zijn uit de vrachtwagen gesprongen en dan alle kanten uitgezwermd.”

De politie van de zone K-L-M kwam ter plaatse en kon 10 mannen en 4 vrouwen oppakken. Zij werden overgebracht naar het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel. “Mogelijk zijn er 1 of 2 mensen kunnen ontsnappen, maar dat weten we niet zeker”, zegt korpschef Alain Meerts. “Ze zijn nu overgedragen aan de zorgen van de Federale Politie in Steenokkerzeel.”

Het is al de tweede keer in een maand dat de politie van de zone te maken krijgt met migranten die zich verschuilen in een vrachtwagen. “Vorige maand hebben we een geval gehad op een parkeerterrein naast de A12”, zegt Meerts. “Vaak gaat het om mensen uit Eritrea die zich verstoppen aan boord van een vrachtwagen in de hoop dat die hen naar Engeland brengt.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.