Reis rond de wereld in de Plantentuin van Meise

De jonge durvers springen van het ene bakje naar het andere (foto boven) en wagen zich aan een tochtje met een vlot over de slotgracht van het kasteel (foto rechts).
Baert Marc De jonge durvers springen van het ene bakje naar het andere (foto boven) en wagen zich aan een tochtje met een vlot over de slotgracht van het kasteel (foto rechts).

Honderden families hebben zaterdag genoten van de WWF familiedag in de Plantentuin van Meise. Van 10 tot 16 uur opende de tuin zijn serres voor allerhande activiteiten, lekkere eetstandjes en ongekende dierenverhalen.


Al wandelend doorheen de vernieuwde serres, tuinen en langs de vijvers genoten ouders en kinderen van een wereldreis langs zeven verschillende habitats. Daar vertelden verhalenvertellers en muzikanten meer over de dieren en planten uit alle uithoeken van de wereld. Tegelijkertijd mochten jonge durvers in bomen klimmen of konden ze op een vlot de vijver oversteken naar de overkant. Kinderen ontvingen bij elke stand een speurkaart en materiaal voor een vogelvoederhangertje. Die konden ze later in elkaar knutselen. De komende weken viert de Plantentuin trouwens negen zondagen lang de opening van het gerenoveerde Plantenpaleis. Bezoekers worden er getrakteerd op muziek, insectenhapjes of een Afrikaanse maaltijd. (DCFS)

Baert Marc