Nieuw zorgverblijf Moutershof focust op herstel en revalidatie

Het nieuwe zorgcentrum aan Zep houdt zondag opendeurdag.
Foto Lukas Het nieuwe zorgcentrum aan Zep houdt zondag opendeurdag.
Het gloednieuwe zorgverblijf en woonzorgcentrum Moutershof gooit komende zondag de deuren open. Het centrum is vooral gericht op herstel en revalidatie: mensen die na een operatie nog niet fit genoeg zijn om zich thuis uit de slag te trekken of die ondersteuning nodig hebben tussen twee behandelingen chemokuur door. Ook voor wie de mantelzorger tijdelijk onbeschikbaar is, biedt Moutershof een oplossing.

Moutershof telt zo'n honderd één- en tweepersoonskamers en vier familiekamers. De bewoners kunnen dag en nacht rekenen op professionele ondersteuning in nauw contact met ziekenhuizen en behandelende artsen. Zo staat er een team van artsen, kinesisten, ergotherapeuten, verpleeg- en zorgkundigen voor hen klaar. Daarnaast zijn 24 kamers ingericht als woonzorgcentrum voor wie beter geholpen is met de langdurige intensieve dagelijkse zorgen van een rust- en verzorgingstehuis."We willen alle radertjes die bijdragen tot een goede zorg feilloos op elkaar afstemmen", zegt de directeur van Moutershof, Sandra Michiels.


In de kamers zet Moutershof maximaal in op de autonomie. De kamers in het zorgverblijf beschikken over een koelkast, televisie, kluisje en een oproepsysteem. Speciale wellnessbedden kunnen worden verlaagd tot op vloerniveau en ook de douches werden op vloerniveau gehouden. In elke kamer is bovendien veel natuurlijk licht.

Fitnessruimte

Bewoners hoeven niet hun volledige revalidatie op hun kamer door te brengen. Er zijn verschillende gemeenschappelijke zones, onder andere een brasserie en een fitnessruimte.


Wie graag een kijkje gaat nemen in het zorgcentrum aan Zep 7 kan daarvoor terecht tijdens de opendeurdag op 1 oktober, tussen 9 en 11.30 uur.


(DBS)