Mobiele petanquebanen voor de wintermaanden

De mobiele petanquebanen worden meteen uitgetest.
Foto Lukas De mobiele petanquebanen worden meteen uitgetest.
Meise heeft drie mobiele petanquebanen aangekocht. Daarmee wil het petanqueclub 'Het Varkentje' en andere inwoners toelaten om ook in de winter te petanquen in eigen gemeente.

"Eigenlijk hadden we om overdekte petanquebanen gevraagd maar dit is een zeer goede tussenoplossing", zegt voorzitter Laurent Peeters van petanqueclub Het Varkentje. Die bestaat sinds 1980 en telt 80 leden, van 55 tot 90 jaar. Een mobiele petanquebaan bestaat uit 7 groene kunstgrasmatten van 1 meter breed en 2 meter lang. Bij gebruik worden al die matten achter elkaar gelegd en afgeboord met vijf in elkaar klikbare schokdempende houten balken opdat de petanqueballen niet zouden terugkaatsen. Enerzijds zijn de grasmatten voldoende schokdempend om de sportvloer te beschermen en anderzijds de petanqueballen voldoende te laten rollen.


In de Sportschuur werden de nieuwe mobiele banen al meteen uitgetest. "Wij zijn ontzettend tevreden maar het is toch wat wennen", lacht secretaris Diana Bovoy. "Het voelt anders en we moeten ook zachter gooien. Maar nu kunnen we tenminste binnen spelen. Normaal zouden wij nu indoor petanquen in een buurgemeente maar die verplaatsing is voor de meeste leden van onze club gezien hun hoge leeftijd toch een hele opgave. Onze groep is dan ook erg enthousiast want we weten dat we nu elke maandagmiddag hier gewoon kunnen komen spelen."


De gemeente investeerde 7.300 euro in de banen met stootbalken, transportkar en ballenvangers. (DBS)