Man geeft ‘chauffeur’ ex-liefje een pak rammel

illustratiebeeld: justitiepaleis
Baert Marc illustratiebeeld: justitiepaleis
Een 25-jarige man uit Meise riskeert een celstraf van 3 maanden met uitstel voor gratuit geweld tegen een leeftijdsgenoot. “Ik dacht dat hij slechte bedoelingen had met mijn ex en daarom sloegen de stoppen door”, klonk zijn uitleg.

In de nacht van 16 op 17 maart 2018 kreeg de man een telefoontje van een bevriende barman die werkte in een danscafé te Wolvertem. Zijn ex-vriendin was volgens de barman even daarvoor in zeer dronken toestand ingestapt bij een onbekende man. Hierop reed hij naar haar huis, waar hij de twee tegenkwam. Hij blokkeerde de wagen van de man en gaf hem meerdere klappen. Over het motief van de agressie liepen de meningen uiteen in de rechtbank. “Gratuit geweld”, aldus het parket, dat een celstraf van 3 maanden met uitstel of een werkstraf van 100 uur vorderde. Het slachtoffer verklaarde tegen de politie dat hij het meisje gewoon naar huis wilde brengen omdat ze veel te dronken was. 

Iets in drankje

Zelf had de beklaagde een ietwat andere uitleg over het voorval. “Ik zag dat ze helemaal weg was en dacht meteen dat hij iets in haar drankje had gedaan. Daarop zijn mijn stoppen doorgeslagen”, klonk het. Ook zijn advocaat pleitte in dezelfde lijn. “Als ik hoor dat ze zich een dag later zich niets meer herinnerde van het voorval stel ik me toch ook vragen bij de goede bedoelingen van het slachtoffer.” De rechter meende dan weer dat er ‘toch wat losse eindjes’ aan het dossier zaten. “Wees nu eerlijk: in uw uitleg lijkt u een echte held maar dat was het toch ook niet. Er zat toch heel wat jaloezie in uw gedrag? Als u gewoon bekommerd was om haar had u haar toch uit de wagen kunnen halen en naar binnen brengen? Dan slaat u die jongeman toch niet? Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat u vooral hem wilde treffen.” Wat de rechter zal beslissen weten we op 23 oktober. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.