Leerlingen De Zonnebloem bellen erop los

De leerlingen brachten vandaag toeters en bellen in allerlei vormen en maten mee naar school.
Lukas De leerlingen brachten vandaag toeters en bellen in allerlei vormen en maten mee naar school.
In basisschool De Zonnebloem klonk vrijdag niet alleen de schoolbel, maar ook (fiets)bellen en toeters in alle vormen en maten die de leerlingen zelf hadden meegebracht.

 De school nam deel aan de actie ‘Saved by the bell’. Via deze actie laat men de kinderen kennismaken met het schoolgebeuren in andere landen. 

“We maken hen duidelijk dat niet alle kinderen in de wereld kunnen genieten van basisonderwijs”, zegt directeur Dirk Piessens. “Leerlingen en leerkrachten zijn soms opgelucht als ’s avonds de bel klinkt. Maar miljoenen kinderen en jongeren op aarde horen de schoolbel zelden of nooit rinkelen.” 

Om het ‘belsignaal’ extra in de kijker te zetten werden speciale bel-momenten georganiseerd. Om 15.15 uur kwamen de leerlingen samen op de speelplaats om als afsluiter het ‘Saved by the bell’-liedje te zingen en te dansen. Ook in honderden andere scholen in Vlaanderen luidde schoolbel vandaag eens extra lang. 

www.savedbythebell.be
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.