Katrien Uyttersprot op Europese N-VA-lijst

Katrien Uyttersprot is sinds vorige maand voorzitter van de gemeenteraad in Meise.
Lukas Katrien Uyttersprot is sinds vorige maand voorzitter van de gemeenteraad in Meise.
Katrien Uyttersprot, de 37-jarige voorzitter van de Meisese gemeenteraad, staat op 26 mei als tweede opvolger op de Europese N-VA-lijst.

“Ik ga en sta voor een sterke Vlaamse stem in Europa”, zegt ze. “Al bijna 12 jaar werk ik hier dagelijks aan mee als N-VA medewerker in het Europees Parlement. Ik ben dankbaar dat ik nu ook de kans krijg om de lijst van Geert Bourgeois te versterken.”

In oktober 2018 nam ze voor het eerst zelf deel aan de lokale verkiezingen in Meise. Ze werd verkozen vanop de zevende plaats en is de komende drie jaar voorzitter van de gemeenteraad.

Uyttersprot woont al ruim 7 jaar in Meise, maar is afkomstig van Denderbelle (Oost-Vlaanderen). Ze komt uit een politieke familie. Bij de lokale verkiezingen raakten maar liefst 5 Uyttersprotten van dezelfde familie verkozen voor de N-VA en dat in 3 provincies (Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams-Brabant).
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.