Honderden gezinnen zonder water

Lek in hoofdwaterleiding zorgt voor problemen

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
In de Plasstraat in Meise is maandagmiddag een ernstig lek in de hoofdwaterleiding ontstaan. Het water gutste er over de straat. Werklui van De Watergroep kwamen ter plaatse om het lek te dichten. Enkele honderden gezinnen, vooral dan in Wolvertem maar ook in Grimbergen, zaten daardoor zonder water. 

“We verwachten dat het probleem in de vooravond opgelost zal zijn”, zegt schepen Paul Van Doorslaer (Leef). “Wat de oorzaak van het lek is, is onduidelijk. Er heeft zich wel een wegverzakking voorgedaan door de onderspoeling.” Volgens Van Doorslaer zijn er geen woningen bedreigd door het lek. De Plasstraat  werd afgesloten voor het verkeer en omgeleid langs de Vilvoordsesteenweg en de Ossegemstraat. “De straat blijft afgesloten tot dinsdagavond. Dinsdag zal er eerst geasfalteerd worden en ‘s avonds gaat de straat weer open”, aldus nog Van Doorslaer.

Volgens Kathleen De Schepper van De Watergroep gaat het om een breuk op de overgang tussen de ‘s Heerenweg en de Plasstraat. “Onze mensen zijn ter plaatse. Door de breuk zijn er vooral problemen in de hoger gelegen gedeelten van Meise, dus vooral Wolvertem. Daar kunnen mensen te kampen hebben met verminderde druk of helemaal zonder water zitten. Het gaat toch om een paar honderd woningen. Tussen 18 uur en 18.30 uur vanavond verwachten we dat de watertoevoer genormaliseerd is.” Ook in het centrum van Grimbergen zijn er intussen als gevolg van het lek problemen met de watertoevoer. 

Werklui van De Watergroep zijn het waterlek momenteel aan het dichten.
Lukas Werklui van De Watergroep zijn het waterlek momenteel aan het dichten.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.