Gemeentebestuur zet alcoholtester in op eigen personeelsfeest: “Het moet veilig blijven”

Burgemeester Gerda Van den Brande en schepen Jonathan De Valck geven alvast het goede voorbeeld.
DBS Burgemeester Gerda Van den Brande en schepen Jonathan De Valck geven alvast het goede voorbeeld.
De keuze van de gemeente Meise om een alcoholtester te voorzien op haar jaarlijkse personeelsfeest afgelopen vrijdag, zorgt voor wrevel. Het ‘feestcomité’, dat het gemeentepersoneel vertegenwoordigt, had op voorhand nochtans een negatief advies gegeven. “Om de sfeer onder de personeelsleden, die sowieso al een tijdje allesbehalve optimaal is, niet verder te verzieken.”

Burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA) ziet geen graten in de maatregel. “Iedereen mag van ons drinken wat hij wil, maar het moet wel veilig blijven. We kregen deze opportuniteit via een leverancier van ANPR-camera’s die ook dit apparaat in zijn stock heeft en het gratis ter beschikking wilde stellen bij wijze van test. Meer is het niet. We viseren niemand en niemand is verplicht om te blazen. Maar het kan wel dienen om de mensen te sensibiliseren op zo’n evenement. Dat kan nooit kwaad. Er zijn altijd pro’s en contra’s maar de boodschap is en blijft: glaasje op, laat je rijden.”

Voor de fun

Op het feest in het administratief centrum waren zowat 110 personeelsleden aanwezig. Volgens Van den Brande testte een aantal aanwezigen ‘voor de fun’.  Nog volgens Van den Brande gaat de gemeente het toestel overigens ‘zeker niet aankopen’.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.