Gemeente weigert vergunning voor omstreden bouwproject in centrum

De assistentiewoningen zouden pal tegenover de lokalen van jeugdhuis Knodde en de chiro komen.
Lukas De assistentiewoningen zouden pal tegenover de lokalen van jeugdhuis Knodde en de chiro komen.
Het gemeentebestuur heeft een vergunning geweigerd voor een omstreden nieuwbouwproject in het centrum. Buurtbewoners maar ook het jeugdhuis Knodde en de lokale chiro maakten zich grote zorgen. De gemeente gaat met alle partijen verder op zoek naar een compromis. Ook de bouwheer, die een nieuwe aanvraag zal indienen, is daarbij betrokken.

Een nieuw project met 33 assistentiewoningen en twee meergezinswoningen aan de August Van Doorslaerlaan, Brusselsesteenweg en Krogstraat is een doorn in het oog van de buurt. Vooral het jeugdhuis en de chiro, die samen onder een dak zitten aan de overkant, houden hun hart vast omdat ze vrezen voor klachten over geluidsoverlast.

Samen met een plaatselijk buurtcomité hebben ze eerder al ruim 1.500 handtekeningen verzameld met een online petitie. “Dat geeft duidelijk aan dat er geen draagvlak voor dit project is”, klonk het bij de tegenstanders. “We vragen aan het gemeentebestuur om geen bouwvergunning af te leveren. Het bedreigt niet alleen de werking van de jeugdbewegingen, maar heeft ook een te grote impact op de mobiliteit. Het centrum kan de files nu al niet slikken en de parkeerdruk is enorm.”

De gemeente ging op zoek naar een compromis en zat rond de tafel met alle betrokken partijen. “We waren er zeer dichtbij maar hebben uiteindelijk geen overeenstemming gevonden”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Roel Anciaux (Samen Anders). “De beslissing tot weigering komt er omdat er een te grote afwijking van het RUP (Ruimtelijk Uitvoeringsplan) is in de voorliggende plannen. Er zijn niet voldoende parkeerplaatsen voorzien, de vierde bouwlaag is te groot en de verbouwing van een pand op de Brusselsesteenweg is ook niet conform het RUP.”

“We gaan de gesprekken voortzetten in de hoop een compromis te vinden. De bouwheer zal ook een nieuw dossier met nieuwe plannen indienen. Er komt sowieso een nieuw openbaar onderzoek.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eveline Van den Hout

    Het eigen belang (chiro en jeugdhuis en enkele buurbewoners ) primeert weer op het algemeen belang. Dit is spijtig en voor Meise een gemiste kans om een weinig aantrekkelijke buurt, nieuw en gerenoveerd leven in te blazen.