Ga eens op congres in Plantentuin of Brusselse Beurs: Vlaanderen promoot unieke erfgoedlocaties

De lancering van het merk ‘Flanders Heritage Venues’ vond plaats in de Plantentuin van Meise.
Lukas De lancering van het merk ‘Flanders Heritage Venues’ vond plaats in de Plantentuin van Meise.
Vlaanderen wil zich op de kaart zetten als unieke locatie voor grote congressen en lanceert daarvoor het merk ‘Flanders Heritage Venues’. Bij het netwerk van meetinglocaties in een opmerkelijke erfgoedomgeving prijkt ook de Plantentuin van Meise. 

Voor de toeristische sector zijn congressen een groeimarkt. Een congrestoerist geeft bovendien meer uit dan een gewone toerist: gemiddeld 230 euro per nacht, tegenover maximaal 147 euro voor een gewone toerist. “Zakenlui zijn gulle sponsors van onze economie. Het is een fantastische groeimarkt die we absoluut willen aanboren”, zegt Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA).

Met Flanders Heritage Venues, een netwerk aan unieke erfgoedlocaties voor congressen, wil Vlaanderen zich onderscheiden. Het netwerk bevat nu al zes locaties. Het gaat om ‘Flanders Meeting & Convention Center Antwerp’ (het vernieuwde congrescentrum naast de Zoo in Antwerpen), ‘Botanic Gardens’ (het vroegere Elzenveld Hotel in Antwerpen), ‘Thor Central’ (mijngebouw in Waterschei), ‘Bokrijk’ (kasteel en twee historische huizen), ‘De Hoorn’ (voormalige Stella Artois-brouwerij in Leuven) en ‘Het Predikheren’ (het predikherenklooster in Mechelen).

Nog elf sites

Op termijn komen er nog eens elf sites bij het netwerk. Het gaat om het Augustijnenklooster (Gent), House Le Neuf (Edegem), de Handelsbeurs van Antwerpen, Plantentuin Meise, Alden Biezen (Bilzen), de oude mijnsite van Heusden-Zolder, de Heilige Magdalenakerk (Brugge), het Provinciaal Hof (Brugge), het Kursaal in Oostende, Hotel de la Poste (site Thurn en Taxis in Brussel) en de Beurs van Brussel.

Minister Weyts heeft meer dan 3 miljoen euro vrijgemaakt voor begeleiding en promotie van unieke congreslocaties. Daarbovenop heeft hij ongeveer 12 miljoen euro geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling van Vlaamse congresinfrastructuur “Tegen 2021 willen we meer dan 300 internationale associatiecongressen naar Vlaanderen halen”, besluit Weyts.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Leonarda Van Opbroecke

    Samen 15.000.000€ vrijgemaakt om meer congressen te promoten? Dacht dat congressen veel geld opbrachten, volgens het andere artikel? Vraag me af waar politici telkens geld vrij maken. Bv Maggy 87.000.000 voor migratie., De Croo 50.000.000 voor Afrika, 9.000.000€ voor Halle- Vilvoorde , nu Weyts weer, enz...heeft de overheid dan die 9 miljard overheidstekort ergens in een zwarte sok steken om ons nog maar meer en meer te laten betalen?