Beachvolleybaltornooi stopgezet door overvloedige regen: “Nooit gezien in 19 jaar”

In het begin van de namiddag kon er nog gespeeld worden.
Baert Marc In het begin van de namiddag kon er nog gespeeld worden.
Het jaarlijkse Gurdilo Beachvolley tornooi in Westrode is zaterdag letterlijk in het water gevallen. Rond 18 uur moest de organisatie het tornooi stopzetten, omdat de velden niet meer bespeelbaar waren.

Geen zomerse sfeer op de terreinen aan de Jan Hammeneckerstraat zaterdag. 100 ploegen traden er aan voor het jaarlijkse Gurdilo Beachvolley tornooi, maar zij deden dat met natte voeten. Het tornooi ging wel van start, maar omdat het bleef regenen, besliste de organisatie rond 18 uur om het evenement stil te leggen.

“De terreinen waren niet meer bespeelbaar, omdat er overal plassen lagen”, zegt Dirk Van Hoeck, voorzitter van de vzw Gurdilo. “Bovendien zagen we dat het niet meer zou stoppen met regenen. Dan kan je niet blijven doorgaan. Als openluchtevenement weet je dat je kwetsbaar bent voor het weer. Maar dit hebben we in onze 19 jaar nog nooit gezien. Gelukkig hebben er maar twee van de 100 ploegen afgezegd. Hoedje af voor de mensen, dat ze toch komen spelen.”

Langs de terreinen was het al opvallend kalmer dan vorig jaar. “De spelers zijn er, maar de toeschouwers blijven thuis”, zegt Van Hoeck. “We hopen nu dat we uit de kosten raken, al zal dat door de inschrijvingen en onze sponsors wel meevallen. Elk jaar schenken we een deel van de opbrengst aan een goed doel.”

Overmacht

Dat het tornooi stopte, verdreef het enthousiasme niet bij de spelers. “Sommige ploegen zijn op eigen houtje verder blijven spelen”, zegt Van Hoeck. “Iedereen was ook heel solidair en had begrip voor de situatie. Dit is ook overmacht natuurlijk. Je kan er niets aan doen.”

Door de stopzetting kon het feest achteraf wel wat vroeger beginnen. “We hadden een Ierse band te gast en die zijn meteen beginnen spelen in onze tent en hebben nog voor veel sfeer gezorgd”, zegt Van Hoeck. “Zo hebben we er toch nog het beste van gemaakt. Er is nog tot in de vroege uurtjes gefeest.”

Het tornooi viert volgende zomer zijn 20ste verjaardag. “Dan hebben we iets goed te maken”, zegt Van Hoeck. “De kans dat dit nog eens gebeurt, is toch heel klein. We zullen proberen om er dan iets speciaals van te maken.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.