Stagiair (20) die vrouw (71) verkrachtte in rusthuis krijgt opschorting van straf

(Illustratiefoto)
iStock (Illustratiefoto)
Een 20-jarige man uit Meeuwen-Gruitrode die op 14 en 15 januari 2017 een 71-jarige vrouw verkrachtte in een rusthuis, heeft van de rechtbank de opschorting van zijn straf gekregen.

De beklaagde was stagiair bejaardenzorg en sloeg toe toen hij ’s morgens de vrouw zou gaan wassen. Die lag in het rusthuis na een hersenoperatie en vertelde achteraf aan haar familie wat er was gebeurd. De jongeman beweerde dat hij zalf had aangebracht om de vrouw te verzorgen, maar dat verhaal wordt niet geloofwaardig geacht. Bovendien werd op het maandverband van de vrouw DNA-materiaal van de beklaagde aangetroffen.

De vrouw had ondanks haar leeftijd nog een goed geheugen en besef van wat er gebeurde. Toch krijgt de man omwille van zijn blanco strafblad de opschorting. Hij moet wel de kosten van de publieke vordering betalen, goed voor 1.869,05 euro. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Albert Hendrix

  Gerechtigheid in Belgie bestaat niet meer .

 • stef peetrus

  Het moest de moeder van de rechter eens zijn. Schande ! Maar ja, in dit land worden simpele verkeersoverdredingen harder aangepakt dan criminelen.

 • roland peeters

  Met andere woorden,hij was nog nooit gepakt!

 • Jennifer Peeters

  Schandalig!!!!!!!!!!!!!!!!