Limburger wint 6,6 miljoen euro

LOTTOMILJONAIR EET GRAAG STEAK MET FRIET EN WIL EEN RUSTIGER LEVEN

Krantenwinkeluitbater Jos Van Baelen laat de cheque zien die symbolisch overhandigd werd aan de mysterieuze Lotto-winnaar.
Foto Borgerhoff Krantenwinkeluitbater Jos Van Baelen laat de cheque zien die symbolisch overhandigd werd aan de mysterieuze Lotto-winnaar.
Een Limburger heeft sinds vorige week 6,6 miljoen euro extra op zijn rekening staan dankzij de Lotto. De 45-plusser, die anoniem wil blijven, is al enkele jaren vaste klant in het krantenhoekje in Ellikom (Meeuwen-Gruitrode). Of de nieuwe miljonair effectief in Ellikom woont, is niet geweten. "Dit is de beste reclame die je als winkel kan hebben", reageren uitbaters Jos en Rita.

Alleen tevreden gezichten in het krantenhoekje in Ellikom. "Nooit eerder werd bij ons zo'n monsterbedrag uitgedeeld", vertelt uitbaatster Rita, die de zaak al zes jaar uitbaat. De krantenwinkel aan de drukke baan tussen Bree en Peer krijgt veel passanten over de vloer. Over de woonplaats van de nieuwe rijke Limburger blijft het gissen.

Realistisch en kalm

Dat hij wekelijks in Ellikom met de Lotto speelt, is wel duidelijk. Het bedrag van meer dan 6,6 miljoen werd gewonnen tijdens de trekking op 21 maart. De winnaar had de zes cijfers juist met Quick Pick. De trouwe Lottospeler had de winnende cijfercombinatie niet gecontroleerd. Een week later trok de man, nietsvermoedend zoals elke week, met zijn spelticket naar het krantenhoekje. "Tijdens de controle op ons scherm kwam de boodschap dat de klant contact moest opnemen met de Loterij. Welk bedrag hij gewonnen had, wisten wij toen nog niet. Maar aangezien wij enkel kleinere bedragen uitbetalen, wisten we wel dat het ferm prijs kon zijn. De winnaar bleef er heel realistisch en kalm bij", vertellen de uitbaters die de winst enkel gevierd hebben tijdens de overhandiging van de symbolische cheque door de Loterij. Op de voorgevel en ook binnen in de zaak springt meteen het bedrag van 6,6 miljoen euro in het oog. "Eindelijk hebben we aan deze kant van Limburg ook eens de grote Lottopot", zegt Rita. "Deze winnaar heeft de cijfers laten kiezen door de computer van de Loterij", verduidelijkt Kristel Vervloessem van de Nationale Loterij.

Tijd kopen

Op maandag 30 maart heeft de winnaar zich bij de Lotto gemeld. "Eerst telefonisch en vervolgens werd een afspraak gemaakt. Het bedrag werd op de rekening van de winnaar gezet. Het is de grootste Lotto-winnaar van 2015 en de achtste miljonair dit jaar." De winnaar loopt niet te pronken met zijn geld en wil enkel kwijt dat hij een 45-plusser is die graag steak met frieten eet en vrij drukke bezigheden heeft. "Hij speelt al acht jaar met de Lotto en wil met het geld graag tijd kopen", zegt Kristel. "Vaak krijgen we van winnaars meteen te horen dat ze met vakantie gaan, een huis of auto zullen aanschaffen. Tijd kopen is bijzonder en geeft aan dat de winnaar graag wat meer tijd vrij wil maken voor een rustiger leven. Als advies geeft de winnaar mee om te blijven spelen met de Lotto."


Volgens de uitbaters zal de winnaar nu wel even tijd nodig hebben om na te denken over het extra geld en zijn toekomst. "Tijd kopen is wel een goed voornemen. De winst begint nu pas door te dringen in Ellikom, maar klanten vissen niet over wie het gaat. Wij blijven daar allemaal vrij nuchter bij", zegt Jos. De meeste klanten die we in het krantenhoekje aanklampen, maken meteen duidelijk dat ze geen 6,6 miljoen euro op hun rekening hebben. "Ik zou het geld gebruiken voor een mooie woning en een huis voor de kinderen", zegt Marita uit Ellikom. "Tot op heden heb ik niet meer dan 50 euro gewonnen. Maar ik hou vol en speel ook deze week met Lotto en Euro Millions. Ik hoop dat het geluk hier een tijdje blijft hangen", lacht de dame.

In het vizier

In de drukbezochte horecazaak Het Pleintje in het centrum van Meeuwen werd wel flink gespeculeerd over wie nu die kersverse miljonair is. "Ze hebben mij al aangewezen als winnaar", lacht de 49-jarige zaakvoerder Ronny. "Maar ik ben het echt niet, helaas." Enkele klanten zijn van mening dat de winnaar niet in Ellikom woont. "Wie de komende weken zijn levensstijl drastisch aanpast, zal in het vizier komen", reageren enkele klanten.