"Vince even wereldberoemd maken"

DROOM JONGEN MET HERSENTUMOR (9) GAAT IN VERVULLING DANKZIJ MEDICLOWN SPIK

Vince (9) bedacht met zijn grote vriend clown Spik een schitterend plannetje om zijn droom in vervulling te doen gaan.
Mine Dalemans Vince (9) bedacht met zijn grote vriend clown Spik een schitterend plannetje om zijn droom in vervulling te doen gaan.
De negenjarige Vince is ernstig ziek. Een hersentumor houdt hem echter niet tegen om te dromen. Het is zijn grote wens om wereldberoemd te worden. Samen met zijn vaste mediclown Spik bedacht hij een schitterend plannetje om die droom waar te maken. Morgen zal 'Super Vince' op een rubberbootje varen over een mensenzee. "Daarvoor hebben we véél volk nodig", benadrukt clown Spik.

Vince (9) is al vijf jaar ziek. Hij heeft een hersentumor die ervoor zorgt dat hij zijn evenwicht niet altijd even gemakkelijk kan houden en dikwijls veel honger heeft. De tumor blijft groeien en kan helaas niet meer worden weggehaald. Toch houdt dat de dappere Vince niet tegen om de wereld te veroveren. Sinds hij een klein jaar geleden mediclown Spik ontmoette, is het idee gegroeid. "We begonnen met het maken van filmpjes waarin we kleine en grote heldendaden proberen uit te voeren. Bij elk filmpje legden we de link met iemand van de familie die belangrijk is voor Vince. Zo houdt iedereen er een persoonlijk aandenken aan over. Bij het laatste filmpje dat we wilden opnemen in de speeltuin, werden we om de haverklap aangesproken door 'fans' van Vince die wilden meedoen. Toen is het idee ontstaan om met de hele bende iets te doen. Vince wordt symbolisch al lang gedragen door de maatschappij, maar nu willen we dit ook effectief laten gebeuren. Met z'n allen gaan we Vince laten varen over een mensenzee. Alles wordt gefilmd met een drone en zo wordt Vince wereldberoemd", legt de clown, ook wel bekend als Lothar Grob, uit.

Flashmob op kerkplein

Burgemeester Lode Ceyssens (CD&V) reageerde meteen enthousiast en nodigde iedereen uit op het kerkplein van Meeuwen-Gruitrode. Daar zal zaterdag vanaf 14 uur de flashmob plaatsvinden. Families, verenigingen, clubs... allemaal worden ze hartelijk uitgenodigd om hun steentje bij te dragen. "Vince is nog maar negen jaar, dus voor hem zal dit sowieso een overweldigende gebeurtenis zijn. Hij zal al onder de indruk zijn als er vijftig man staat, maar we hopen toch op minstens 300 à 400 mensen. Gelukkig werd het filmpje met de oproep van zijn mama al massaal gedeeld op Facebook. Ik zou het geweldig vinden als er allemaal klasgenootjes, buren en familie van Vince opduiken. Hoe mooi zou het zijn als hij gewoon vanuit zijn bootje naar beneden kijkt en alleen maar bekenden ziet", droomt Spik. Het lijkt wel de filmklassieker 'Big Fish', waarin Edward op weg naar de eeuwige jachtvelden afscheid neemt van iedereen die hem lief was.

Leuke reacties

Hoe de dag er concreet zal uitzien, is nog niet helemaal duidelijk. Vince zal in elk geval de dag van zijn leven beleven. Vanaf het moment dat hij wordt opgehaald door een groep bikers, tot de effectieve tocht over een mensenzee, wordt het genieten voor de kleine dromer. "Stilaan zijn we toch een beetje zenuwachtig aan het worden", bekent mama Kim Jansen. "We hebben alvast heel mooie reacties gekregen en heel veel mensen hebben al laten weten dat ze gaan komen." Het hele gebeuren zou zonder mediclown Spik nooit hebben kunnen plaatsvinden. "Hij is erg belangrijk geweest voor Vince. Normaal stelt onze zoon zich niet snel open voor andere, oudere mensen maar hij keek altijd uit naar de komst van zijn vriend. Het wordt een erg mooie dag voor zowel hem als zijn zus Febe. De beelden zullen we altijd koesteren. Hem gelukkig zien, dat is toch wat je als moeder het liefste wil?"


Wil jij je steen(tje) bijdragen, kom dan morgen om 14 uur naar het kerkplein.