Zilveren Groez Rock klokt af op 26.000 bezoekers

Opvallende bezoekers uit Duitsland: Helga, Karl, Kristina en Fritz.
Foto Vanderveken Opvallende bezoekers uit Duitsland: Helga, Karl, Kristina en Fritz.
De 25ste editie van Groez Rock is achter de rug. Vrijdag en zaterdag woonden in totaal 26.000 punk- en hardcore fans het festival in Gestel bij. Ruim zevenduizend van hen verbleven sinds donderdag op de campingweide.

Zondagnamiddag keerden de laatsten van de campingbezoekers huiswaarts. Dat was soms dicht bij huis in de Kempen, anderen moesten daarvoor nog half Europa doorreizen. De organisatie is zeer tevreden met de afloop van de jubileumeditie. Er deden zich geen noemenswaardige problemen voor. Na de laatste optredens in de nacht van zaterdag op zondag, die duurden tot omstreeks 1 uur, volgde nog de 'afterparty' op de campingweide tot vier uur.


De Koninklijke Harmonie Sint-Jorisgilde, die via een aparte vzw nog steeds de organisatie in handen houdt, wil per se de band met het gehucht Gestel nauw verbonden houden. "Daarom kregen alle inwoners van ons dorp een uitnodiging in de bus om gratis Groez Rock te bezoeken. Velen gingen op die uitnodiging in", zegt mede-organisator Jos Tordoor. Tijdens het festival waren maar liefst negenhonderd vrijwillige en professionele mensen achter de schermen aan het werk. (EJM)