Uitbaters De Verfshop heropenen winkel na twee gewapende overvallen en vernielende brand

Sofie Mertens met haar kinderen in de vernieuwde winkel
Peter Vanderveken Sofie Mertens met haar kinderen in de vernieuwde winkel
Vol goede moet heropenen de uitbaters van De Verfshop op de Eindhoutsebaan in Meerhout op vrijdag 15 februari hun werfwinkel. Na enkele inbraken,twee gewapende overvallen en een brand die de volledige winkel vernielde bleven de uitbaters niet bij de pakken zitten. Ondertussen werken ze reeds drie maanden aan de heropening van hun winkel.

“Na de brand die alles vernielde ben je even van de kaart, maar een week later ben je al een kostenraming aan het maken”, zegt mede-zaakvoerster Sofie Mertens.”Er was werkelijk niets meer bruikbaar, alles was verwoest en enkel de buitenmuren stonden nog recht.”

De opstart verliep niet van een leien dakje, zo nam het poetsen van het gebouw, het opruimen, het aanbrengen van nieuwe verwarming en elektriciteit in het gebouw meer tijd in beslag van voorzien. Twee maanden later dan voorzien is de winkel weer volledig klaar op te heropenen.

“We hebben de winkel uitgerust met de nieuwste snufjes”, klinkt het. “Zo kwam er een nieuwe computergestuurde verfmengmachine en zijn wij de tweede winkel in België die voorzien is van een systeem waarbij klanten virtueel optreksystemen kunnen plaatsen in verschillende ruimten in een woning. Zo krijgen ze meteen het resultaat te zien. Alle mogelijke optreksystemen van Sunway kunnen ook meteen op maat besteld worden. Nadien krijgt de klant per email een prijsofferte toegezonden.” Ook beschikt de winkel over een moderne roomdesigner voor vloeren en parket.

Door de brand werd de volledige winkel vernield.
Foto Vanderveken Door de brand werd de volledige winkel vernield.

Tegenslagen

De uitbaters kregen in 2015 en in 2017 te maken met een gewapende overval. De eerste keer kreeg Jef Mertens, zaakvoerder van De Verfshop, kreeg toen een pistool tegen zijn hoofd. De tweede keer stond zijn dochter Sofie in de zaak, de overvaller duwde de zwangere vrouw op de grond en ging er met enkele duizenden euro’s vandoor. In 2018 werden de uitbaters opgeschrikt door een grote brand die de volledige winkel verwoeste.

Het vernieuwde uitzicht van De Verfshop.
Peter Vanderveken Het vernieuwde uitzicht van De Verfshop.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.