Troebel bier ‘Embrace The Haze’ is vierde creatie van brouwer Stijn Aerts

Stijn Aerts met zijn Embrace The Haze.
Peter Vanderveken Stijn Aerts met zijn Embrace The Haze.
Slechts twee maanden na de lancering van zijn tweede en derde bier, heeft Stijn Aerts met zijn hobbybrouwerij Craft Beers Hoppug alweer een vierde creatie in de etalage staan. Zijn Embrace The Haze kenmerkt zich door de troebelheid, een lichte bittere smaak en vooral vele exotische aroma’s.

Meerhoutenaar Stijn Aerts (27) lanceerde in mei vorig jaar zijn eerste bier Free Bird. Twee maanden geleden breidde hij het aanbod verder uit met de Free Bird Milk Stout en zijn variant met karamel, die evenwel in beperkte hoeveelheden werden gebrouwen. Op het Zythos Bier Festival van afgelopen weekend in Leuven lanceerde hij zijn vierde creatie: Embrace The Haze, een New England IPA (Indian Pale Ale) van 9%.

Heel wat bezoekers kwamen af op het standje van Free Bird op het Zythos Bier Festival.
RV Heel wat bezoekers kwamen af op het standje van Free Bird op het Zythos Bier Festival.

Het bier kenmerkt zich door de troebelheid, een lichte bittere smaak en vooral vele exotische aroma’s waarvan die van mango de meest prominente is. De naam illustreert bovendien treffend een van de intenties van Stijn. “Door de hop en gist is het bier wat troebel (haze in het Engels, red.), maar de meesten zijn daar wat vies van. Nochtans zijn zo’n bieren heel lekker, dus we dachten: Embrace The Haze!”, lacht Stijn, die het bier brouwde in samenwerking met hobbybrouwerij ‘t Duo uit Putte.

Ook de Embrace The Haze zal slechts beperkte tijd in de aanbieding zijn. Er wordt 2.000 liter gebrouwen en daarna houdt het op. Momenteel is het bier al verkrijgbaar bij onder meer Bierkroeg Den Hulst in Herselt en Beerlovers Bar in Antwerpen. Op het Zythos Bier Festival in Leuven waren de bezoekers alvast enthousiast. “Daar waren enkele Amerikanen aanwezig die wel eens wilden weten hoe ze hier een bier in de stijl van New England brouwen. Op voorhand was een van hen niet overtuigd van het bier, maar nadat hij het had geproefd nam hij meteen enkele flesjes mee.”

Stijn Aerts.
Peter Vanderveken Stijn Aerts.
Stijn Aerts schenkt een biertje in.
Peter Vanderveken Stijn Aerts schenkt een biertje in.
Peter VandervekenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.