Negatief advies voor bouw van kippenstal met 84.000 dieren

De Lommelse firma LV Verhoeven wil de kippenstal op dit perceel aan de Volmolenweg bouwen.
RV De Lommelse firma LV Verhoeven wil de kippenstal op dit perceel aan de Volmolenweg bouwen.
Het gemeentebestuur van Meerhout heeft een negatief advies gegeven voor de vergunningsaanvraag van de Lommelse firma LV Verhoeven om aan Volmolenweg een vleeskippenbedrijf met 84.000 dieren te bouwen. De provincie moet nu een beslissing nemen over de aanvraag.

LV Verhoeven wil aan de Volmolenweg, nabij de Oude Tramstraat, twee kippenstallen van elk iets minder dan 3.000 vierkante meter bouwen die elk 42.000 vleeskippen kunnen herbergen.

Bezwaarschriften en petitie

Dat was echter niet naar de zin van tal van buurtbewoners. Zij dienden enkele tientallen bezwaarschriften in en overhandigden een petitie met meer dan 4.000 handtekeningen tegen de komst van het bedrijf aan het schepencollege. De buurtbewoners vrezen onder meer geluids- en geurhinder en willen het stuk natuur niet verloren zien gaan.

Het schepencollege heeft na het openbaar onderzoek nu besloten om een negatief advies naar de provincie te versturen. Het gemeentebestuur vindt immers dat de locatie aan de Volmolenweg niet geschikt is voor de bouw van zo’n grote kippenstal.