Leerlingen De Duizendpoot nemen dit schooljaar afscheid van oude school

Het gemeentebestuur werkt aan een masterplan om op de site van de gemeentelijke basisschool De Duizendpoot in de Schoolstraat een multifunctioneel complex te bouwen. Naast nieuwe schoolgebouwen zal er op de site ook plaats gemaakt worden voor kinderopvang, sportactiviteiten en de muziekacademie. De bouw van nieuwe schoolgebouwen is nodig om het hoofd te bieden aan de grote leerlingenaantallen en de nood aan modernere schoolgebouwen.

Dit schooljaar gaan de leerlingen, leerkrachten en directie van De Duizendpoot op gepaste wijze afscheid nemen van de oude schoolgebouwen waarin vele generaties Meerhoutenaren school liepen. “Een heel schooljaar lang zetten de leerlingen en leerkrachten van De Duizendpoot projecten op touw om op gepaste wijze afscheid te nemen van het oude schoolgebouw. Op dit ogenblik is de gekende streetartkunstenaar Joachim Lambrechts aan de slag op de zijgevel van het schoolgebouw in de Schoolstraat. Hij maakt er een levensgrote tekening op vraag van de school. Joachim zal de leerlingen inwijden in de kunst van de street art. Een superleuke attractie voor onze leerlingen. Ook onze Meerhoutse kunstenaar Marc Janssen neemt een gevel voor zijn rekening”, zegt directeur Wim Wilms.

Kunstenaar Joachim Lambrechts zet de muur van basisschool De Duizendpoot kunstzinnig in de verf.
Vanderveken Kunstenaar Joachim Lambrechts zet de muur van basisschool De Duizendpoot kunstzinnig in de verf.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.