Jonge natuurgidsen ontvangen diploma en gidsenbadge

De jonge natuurgidsen kregen een diploma en gidsenbadge.
Peter Vanderveken De jonge natuurgidsen kregen een diploma en gidsenbadge.
Na vier natuurlessen op kindermaat over fauna en flora hebben een 30-tal jonge natuurgidsen tussen 8 en 12 jaar hun officiële diploma als ‘Totter-Ranger van het Grote Netewoud’ ontvangen. De kersverse Rangers leidden afgelopen weekend zelf hun ouders en grootouders rond op het Totterpad, een avonturenpad rond het bezoekerscentrum aan de watermolen.

Schepen van Toerisme Jan Melis (CD) overhandigde de diploma’s en gidsenbadges aan de jonge natuurgidsen. Het is de tweede lichting Totter-Rangers die opgeleid werd door natuurgidsen van de lokale Natuurpunt-afdelingen. Gezien de populariteit van de cursus kan er al gesproken worden van een jaarlijkse traditie. “De cursus was opnieuw meteen volzet en er werd zelfs een reservelijst aangelegd”, vertelt Wendy Thys van Natuurpunt. “Het is inspirerend om te zien hoe enthousiast en leergierig kinderen zijn om meer te leren over de natuur in hun buurt.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.