Honderden leerlingen nemen deel aan jaarlijkse veldloop

Leerlingen op de sintelbaan in Meerhout.
Maria De La Cruz Leerlingen op de sintelbaan in Meerhout.
De jaarlijkse schoolsportdag voor de Meerhoutse schoolkinderen lokte gisteren 879 jongens en meisjes naar het gemeentelijk sportpark in de Sportlaan. In Oud-Turnhout stonden ruim 1.000 leerlingen aan de start.

De leerlingen van het eerste tot en met het vierde leerjaar uit de Meerhoutse basisscholen kwamen, per leeftijdscategorie, tegen mekaar uit in het veldlopen. De leerlingen van de vijfde en zesde leerjaren maakten kennis met allerlei sporten. De deelnemende scholen waren gemeentelijke basisschool De Duizendpoot, gemeenschapsonderwijs De Boomgaard en vrij onderwijs De Egelantier. De schoolsportdag is een organisatie van het Meerhoutse gemeentebestuur.


In Oud-Turnhout trokken meer dan 1.200 kinderen naar sportpark De Hoogt voor de achttiende scholenveldloop. In de voormiddag liepen de leerlingen van het vierde, vijfde en zesde samen met kinderen van Vibo De Brem zich de longen uit hun lijf. In de namiddag was het de beurt aan de kinderen van het eerste, tweede en derde leerjaar.

De start voor de meisjes uit het derde leerjaar in Oud-Turnhout.
ton wiggenraad De start voor de meisjes uit het derde leerjaar in Oud-Turnhout.

Drinkbus cadeau

Na afloop ontvingen de leerlingen een drinkbus. "De kinderen kregen een drinkbus in plaats van een flesje water", zegt sportfunctionaris Rudy Loos. "Daarmee willen we het drinken van (kraantjes)water stimuleren. Kraantjeswater is lekker, altijd fris en gezond. Drinken uit een drinkbus is makkelijk én milieuvriendelijk."


De Oud-Turnhoutse scholengemeenschap SCHOT maakte van de veldloop gebruik om tegelijk het gezondheidsproject 'Met SCHOT op schok' te lanceren. Met dit project engageren de vier Oud-Turnhoutse basisscholen Delta, Reuzepas, Salto en Zwaneven zich hun leerlingen meer te doen bewegen. (JVN/EJM)