Heffing op onbebouwde percelen wordt afgeschaft

Illustratiebeeld.
Vanderveken Illustratiebeeld.
Het gemeentebestuur van Meerhout heeft de heffing op onbebouwde percelen afgeschaft. Volgens burgemeester Nele Geudens (CD) heeft de heffing inmiddels zijn doel bereikt.

Zes jaar geleden voerde het bestuur een heffing op onbebouwde percelen in, met als doel om bouwgronden te activeren zodat ze te koop komen te staan. Hierdoor kregen gezinnen meer kansen om te bouwen in Meerhout.

“Deze heffing heeft zijn vruchten afgeworpen en meerdere bouwgronden zijn ondertussen verkocht”, zegt burgemeester Nele Geudens (CD). “Het bestuur is van mening dat deze heffing zijn doel bereikt heeft en wil die vanaf 2020 afschaffen.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Peter Van den broeck

    De gemeenteraad heeft de heffing afgeschaft, niet het gemeentebestuur! Naar een voorstel van het Vlaams belang. Het gemeentebestuur is daar niet voor bevoegd, wel de raad.