Dealer riskeert 15 maanden cel: “Ik verkocht alleen aan vrienden”

Het gerechtsgebouw in Turnhout
Jef Van Nooten Het gerechtsgebouw in Turnhout
De 32-jarige R.S. uit Meerhout riskeert een gevangenisstraf van 15 maanden voor de verkoop van cannabis. De man zelf beweert dat hij alleen aan vrienden verkocht.

Het waren afnemers van R.S. die in een ander drugsdossier aan de politie verklaarden dat ze sinds september 2018 cannabis kochten bij R.S. “Uit telefonieonderzoek bleek bovendien dat hij veelvuldige telefonische contacten had met mensen uit het drugsmilieu”, zegt openbaar aanklager Elke Van Dijck.

Tijdens een huiszoeking werden twee zakken met cannabistoppen gevonden, ruim 160 gram in totaal. “Hij gaf toe dat hij al anderhalf jaar cannabis verkocht aan vrienden om zijn eigen gebruik te bekostigen, maar onderzoek wees uit dat hij niet alleen aan vrienden verkocht,” besluit de aanklager.

Het openbaar ministerie vraagt een gevangenisstraf van 15 maanden en een boete van 8.000 euro. De rechter beslist op 22 november.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.