Meer dan veertig acteurs van Teaterpunt brengen Drie Musketiers

Teaterpunt viert vanaf deze week zijn 40-jarig bestaan met het allroundspektakel 'De Drie Musketiers'. De vereniging speelt voor het eerst in openlucht en stuurt meer dan veertig acteurs de planken op in de tuin van het Ontmoetingscentrum.

"We hebben onszelf voor deze productie meer uitgedaagd dan gewoonlijk, op verschillende vlakken", zegt regisseur Koen Minjauw. "Een spelersploeg van meer dan veertig spelers, onder wie oud en nieuw talent, een buitendecor van zesentwintig meter breed, degengevechten, muziek en dans op scène voor een overdekte tribune. We gaan 'all-in' voor dramatiek, actie, romantiek en humor."

Teaterpunt spaarde kosten noch moeite voor het jubileum. De cast werd meer dan een jaar geleden al samengesteld na een auditiedag in februari. De laatste weken wordt de voorstelling intens gerepeteerd. De drie musketiers vertelt het verhaal van Athos, Porthos en Aramis. Musketiers die dienen onder Lodewijk XIII in Parijs wanneer de jonge, impulsieve D'Artagnan van het platteland aankomt om musketier te worden. De hoofdrollen zijn voor Hans Tack (Athos), Henri Langeraert (Aramis), Dirk Goeminne (Porthos) en Gilles Lavent (D'Artagnan).

Het publiek neemt plaats in een overdekte arena in het Ontmoetingscentrum in Olsene. Vrijdag 9/9 om 20 uur zaterdag 10/9 om 14.30 en om 20 uur, zondag 11/9 om 19 uur, vrijdag 16/9 om 20 uur, zaterdag 17/9 om 14.30 uur en om 20 uur, zondag 18/9 om 19 uur. Tickets op www.driemusketierszulte.be (GRG)

De cast op de planken in de tuin van het Ontmoetingscentrum.
repro GRG De cast op de planken in de tuin van het Ontmoetingscentrum.