Zoon van Melikan Kucam komt vrij onder voorwaarden

Melikan Kucam
n-va Melikan Kucam
De kamer van inbeschuldigingstelling (KI) heeft de 21-jarige zoon van het Mechels N-VA-gemeenteraadslid Melikan Kucam (44) maandag vrijgelaten onder voorwaarden. Dat bevestigt Luc De Mot van het Antwerpse parket-generaal. De jongeman zat sinds eind januari in voorhechtenis in het onderzoek naar gesjoemel met humanitaire visa.

De twintiger wordt verdacht van mensensmokkel, criminele organisatie en afpersing. Hij verklaarde dat hij zijn vader enkel geholpen had met de administratieve taken in het kader van het opstellen van de lijsten met mensen die in aanmerking kwamen voor een humanitair visum.

Twee weken geleden vond de raadkamer in Antwerpen dat de aanhouding van de zoon niet langer noodzakelijk was voor het onderzoek en werd er beslist om hem onder voorwaarden vrij te laten. Het parket verzette zich daartegen en ging in beroep. De kamer van inbeschuldigingstelling volgde echter het standpunt van de raadkamer en besliste dat hij de gevangenis mag verlaten, mits naleving van een aantal voorwaarden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.