Zie ginds komt Surfpiet uit Spanje weer aan

De leerlingen van GoShil! begroeten Zwarte Piet. Die voerde zonder problemen een gevulde zak mee op zijn surfplank.
David Legreve De leerlingen van GoShil! begroeten Zwarte Piet. Die voerde zonder problemen een gevulde zak mee op zijn surfplank.
Sinterklaas maakte gisteren zijn opwachting aan de Zoutwerf in Mechelen. Opvallend was dat hij begeleid werd door suppende pieten.

Zwarte Piet gaat duidelijk mee met zijn tijd. Suppen is al een tijdje heel erg populair op de Binnendijle en nu grepen ook de knechten van de Sint naar peddel en surfplank om de Sint, in een toeristenboot, te begeleiden. Bovendien bleken ze nog bedreven in de sport ook: geen Piet die tijdens de tocht een nat pak opliep.


De goedheilige man was overigens op weg naar basisschool Go Shil! Een heleboel leerlingen stonden hem al zingend en zwaaiend met zelfgemaakte vlaggetjes op te wachten om de goedheilige man vervolgens naar hun school in de Louizastraat te begeleiden. Daar stond hem een feestelijk ontvangst in de speelzaal te wachten.


De leerlingen hadden het bezoekje wel verdiend. Onder het motto 'GO! for Life' verkopen ze knuffeltjes en mutsen ten voordele van de vzw Mobile School in het kader van Music for Life. "GO! for Life leeft echt bij onze leerlingen en leerkrachten. We hebben met onze actie al een mooie som ingezameld", zegt de nieuwe directeur Willem Mestdagh. (WVK)

Sinterklaas zelf arriveerde veilig op een boot.
David Legreve Sinterklaas zelf arriveerde veilig op een boot.