Zelestraat hele dag afgesloten na gaslek

Het gaslek bevindt zich achter de blauwe container, maar door de insijpeling van water moesten ook verderop in de Zelestraat herstellingswerken worden uitgevoerd.
Foto Marc Aerts Het gaslek bevindt zich achter de blauwe container, maar door de insijpeling van water moesten ook verderop in de Zelestraat herstellingswerken worden uitgevoerd.
De Zelestraat, een baan tussen de Sint-Katelijnestraat en de Goswin De Stassartstraat, werd gisteren afgesloten door een gaslek. Een vijftigtal bewoners zat een hele dag zonder gas.

Het gaslek werd gisterenochtend opgemerkt rond 9.15 uur. "Men rook de geur van gas", meldt Dirk Van de Sande van de lokale politie. De hulpdiensten en Eandis kwamen ter plaatse en er werd een perimeter ingesteld. Arbeiders van Eandis gingen op zoek naar de oorzaak van de gasgeur, en die bleek te liggen bij drukverlies aan een gasleiding. "Er sijpelde water in de gasleiding. Het probleem is vermoedelijk veroorzaakt door een kortsluiting op een laagspanningskabel, die beide buizen heeft beschadigd", voegt Jean-Pierre Blomme van EANDIS toe. De politie stelde een veiligheidsperimeter in. Bewoners moesten niet worden geëvacueerd en er was ook geen gevaar voor de omgeving. Zo'n vijftigtal bewoners zat wel een hele dag zonder gas. Eandis moest niet alleen het water uit de leidingen pompen, ook de leidingen moesten worden hersteld. De gasleiding werd opnieuw aangesloten rond 20.00 uur. Ook het verkeer werd gedurende de herstellingswerken uit de straat geweerd en moest een omleiding volgen. Voetgangers en bewoners mochten er wel door.


(TVDZM)