Zaira (9) vraagt SOS Piet in Kenia

Een beeld uit het filmpje van Zaira en haar broertje Artus die Piet Huysentruyt om hulp vragen.
Tom Timpens Een beeld uit het filmpje van Zaira en haar broertje Artus die Piet Huysentruyt om hulp vragen.

Piet Huysentruyt is niet enkel Vlaanderens bekendste televisiekok, hij heeft fans over de hele wereld. Ook de kleine Zaira Ditadi (9) uit Mechelen, die op dit moment in Nairobi (Kenia) woont, is helemaal verzot op de kookkunsten van Piet. Ze roept de televisiekok in een zelfgemaakt filmpje op Facebook op om haar uit de nood te helpen.

Eclair

In het vertederende filmpje neemt broertje Artus de rol van Piet voor zijn rekening, ook de grote SOS-koffer ontbreekt niet. Toch mislukt uiteindelijk het recept om een eclair te maken. "Piet, wil jij ons alsjeblief komen helpen?", vraagt het duo.

4.000 keer bekeken

Het filmpje werd intussen al meer dan 4.000 keer bekeken en meermaals gedeeld, een reactie van Piet Huysentruyt kreeg mama Lies Vanslembrouck nog niet. "Wij hebben geen televisietoestel in huis, dus bekijkt Zaira regelmatig filmpjes online. Zo ontdekte ze enkele weken geleden 'SOS Piet' en ze vindt die reeks gewéldig. ik heb haar al meermaals gezegd dat dit om een oud programma gaat en een reactie krijgen van Piet dus moeilijk wordt. Maar ze antwoordde gevat dat 'proberen het belangrijkste is', het zou geweldig zijn voor haar moest Piet reageren." (EDT)