Zaakvoerder 'Hallo Taxi' in de cel

MAN (48) VERDACHT VAN FRAUDE NA FAILLISSEMENT BEDRIJF

Patrick N. met een medewerkster van Hallo Taxi. De vrouw heeft niets te maken met het onderzoek.
Archieffoto Legreve Patrick N. met een medewerkster van Hallo Taxi. De vrouw heeft niets te maken met het onderzoek.
Patrick N., de 48-jarige verantwoordelijke van het inmiddels failliete taxibedrijf 'Hallo Taxi', zit momenteel in de cel. Hij wordt onder meer verdacht van witwaspraktijken. De raadkamer verlengde gisteren zijn aanhouding

Het onderzoek naar de veertiger startte vorig jaar. Het Mechelse taxibedrijf ging eind mei 2016 in faling en een curator werd aangesteld. "Het was de curator van het taxibedrijf die enkele onregelmatigheden in de boekhouding had aangetroffen", luidt het bij Lieselotte Claessens van de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket. "De curator heeft dan op zijn beurt de nodige instanties op de hoogte gebracht."


Uit de eerste vaststellingen waren er naar verluidt voldoende elementen om een gerechtelijk onderzoek op te starten. Er werd een onderzoeksrechter aangesteld. Afgelopen donderdag vielen speurders van de Mechels-Willebroekse recherche binnen in de privéwoning van Patrick N. en in de gebouwen van zijn huidige werkgever. Bij de huiszoekingen werden er ook verschillende documenten in beslag genomen.

In eigen zak

De voormalige verantwoordelijke voor het taxibedrijf werd meegenomen voor verhoor bij de onderzoeksrechter. Die besloot om hem onder aanhoudingsmandaat te plaatsen. De veertiger wordt naast witswaspraktijken ook nog verdacht van het onttrekken van activa uit de vennootschap en misbruik van vertrouwen.


Zo zouden er volgens het onderzoek onder meer geld en goederen zijn verdwenen uit het taxibedrijf, werden er een zevental taxivoertuigen na het faillissement aan extreem lage prijzen verkocht aan de eenmanszaak van de veertiger, werd het klantenbestand van het taxibedrijf overgenomen zonder hiervoor te betalen en gingen er gelden, die Hallo Taxi nog te goed had van klanten, niet naar de vennootschap (en dus naar de schuldeisers) maar werden die naar verluidt in eigen zak gestoken. In totaal zou hij zo voor enkele honderdduizenden euro's gefraudeerd hebben.

Ontkennen

Het onderzoek gaat nu inmiddels verder. Na enkele dagen in de gevangenis van Mechelen moest hij gisteren voor de raadkamer verschijnen.


Zijn advocate Evelien Jacobs wou in het belang van het onderzoek niet veel commentaar kwijt. "Mijn cliënt ontkent de feiten", aldus meester Jacobs. "Hij wil nu enkele documenten toevoegen aan het dossier om zo zijn onschuld te kunnen bewijzen."


De advocate kwam gisteren een vrijlating vragen onder voorwaarden. Maar de voorzitter van de raadkamer ging daar uiteindelijk niet op in. De aanhouding van de veertiger werd bevestigd. Of de verdediging in beroep wil gaan tegen de beslissing is nog niet geweten. Indien niet zal hij dus al zeker een maand langer in de gevangenis moeten blijven.