Yumbel organiseert culinaire avonden in Groot Seminarie

Yumbel organiseert culinaire avonden op een verborgen locatie in hartje Mechelen
David Legreve Yumbel organiseert culinaire avonden op een verborgen locatie in hartje Mechelen
Na het succes van ‘Tuin & Feest’ afgelopen zomer in de binnentuin van het voormalig Groot Seminarie in Mechelen, lanceren de organisatoren nu een wintereditie. Dat in een zaal die anders niet toegankelijk is voor het publiek.

Kenneth Jacops, San Dhuygelaere en Bert Van de Werf richtten in 2017 Yumbel op. Daarmee bezorgen ze maaltijden aan huis, maar verzorgen ze op de middag ook de keuken van het diocesaan pastoraal centrum in de Frederik de Merodestraat.

Afgelopen zomer organiseerden ze voor het eerst ‘Tuin en Feest’ om gasten ’t Groot Seminarie en hun kookkunsten te leren kennen. “Omdat we veel vraag krijgen, lanceren we nu onze wintereditie genaamd ‘Smaak & Sfeer’”, zegt Jacops.

De eerste editie vindt plaats op 28 en 29 februari. “Het gebouw heeft veel mooie ruimtes en we hebben de mooiste uitgekozen: de Frederick De Merodezaal. Dat is een prachtige authentieke zaal die nog steeds wordt gebruikt voor belangrijke vergaderingen binnen de kerk. Gasten dineren er omringd door schilderijen, kaarsen en een open haard.”

De chefs serveren een vijfgangenmenu voor 56 euro (exclusief drank). “Zoals bij het Seminarie past, serveren we klassieke gerechten, maar met een wereldse toets. Met dit evenement kunnen onze chefs tonen wat ze in huis hebben.”

Meer info op yumbel.be/events. Tijdens de zomer keert ‘Tuin & Feest’ terug.