Woonzorgcentrum Roosendaelveld krijgt afdeling voor jongdementie

Een impressie van het toekomstige woonzorgcentrum Roosendaelveld in Mechelen.
Zorgbedrijf Rivierenland Een impressie van het toekomstige woonzorgcentrum Roosendaelveld in Mechelen.
Het toekomstige woonzorgcentrum Roosendaelveld in Mechelen krijgt een aparte afdeling voor personen met jongdementie. Zij kunnen op dit ogenblik nog maar op weinig plaatsen terecht.

Momenteel wordt nabij de R6 volop gebouwd aan Roosendaelveld. Het woonzorgcentrum krijgt ‘huizen’ met maximaal acht bewoners en gemeenschappelijke leefruimtes. Een daarvan wordt uitsluitend voorbehouden voor personen met jongdementie. Zorgbedrijf Rivierenland kreeg daartoe net een planningsvergunning van de Vlaamse overheid. “Vanaf de opening in 2021 zullen acht personen met jongdementie gebruik kunnen maken van de voordelen die gepaard gaan met de erkenning zoals een korting van 25 euro per dag op de dagprijs”, licht voorzitter Jeroen Baeten toe.

“Bovendien zullen we extra personeel kunnen inzetten met een specifieke expertise. Personen met jongdementie kunnen vandaag nog op weinig plaatsen terecht. Nu komen ze nog in een algemene dementiegroep terecht, terwijl zij meer nood hebben aan een zelfstandig leven. Wij willen met Zorgbedrijf Rivierenland deze mensen en hun familie ondersteunen”, aldus Baeten.

De komende weken en maanden zal Zorgbedrijf Rivierenland zowel voor de thuiszorg als voor residentiële opvang een dienstverlening uitwerken voor deze doelgroep. Gabriella De Francesco, ondervoorzitter van het zorgbedrijf: “Zorgbedrijf Rivierenland zal daarom ook samenwerken met de al bestaande experten binnen de regio.” Personen met jongdementie of hun familieleden die graag mee willen nadenken hierover kunnen contact opnemen met Zorgbedrijf Rivierenland (info@zbrivierenland.be).
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.