Woonpunt Mechelen bouwt 11 huurwoningen in Bethaniënpolder

Een toekomstbeeld van de 11 huurwoningen in Bethaniënpolder
rv Een toekomstbeeld van de 11 huurwoningen in Bethaniënpolder
De sociale huisvestingsmaatschappij Woonpunt Mechelen is gestart met de bouw van elf gezinswoningen op de hoek van de Karperstraat en de Ernest Wijnantsstraat. Als alles goed gaat, zijn de huizen eind 2020 klaar.

“In de Karperstraat bouwen we vier woningen met vier slaapkamers, de huizen krijgen telkens een gelijkvloers en twee verdiepingen. In de E. Wijnantsstraat komen zeven woningen met drie slaapkamers, met telkens een gelijkvloers en eerste verdieping”, zegt voorzitter van Woonpunt Mechelen Arthur Orlians.

“Alle woningen worden duurzaam gebouwd en krijgen een kleine tuin. De aannemer ging midden mei van start met de voorbereidingen. De komende weken zijn de paalfunderingen aan de beurt. Zonder onverwachte omstandigheden moet het geheel over anderhalf jaar afgewerkt zijn. Aan dit project hangt een prijskaartje van zo’n 2 miljoen euro exclusief btw.”

Woonpunt Mechelen beheert in totaal al 127 woningen in de wijk Bethaniënpolder, deze werden sinds 2015 aan de binnen- en buitenkant grondig gerenoveerd. Daar komen met dit bouwproject dus nog eens 11 nieuwe huurwoningen bij.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.