Winteropvang maakt plaats voor Het Koraalhuis

Pastoraal opvangpunt Het Koraalhuis in Mechelen is verhuisd naar het Groot Begijnhof. De oude locatie in de Schoolstraat, een beschermd monument uit vermoedelijk de 15de eeuw, is immers dringend toe aan restauratie.

Het Koraalhuis verhuisde naar de Hoviusstraat, de plek waar diaken Louis Apers en zijn vrouw Betty afgelopen winters opvang voor daklozen organiseerden. "Vorige winter waren er te weinig aanvragen om de winteropvang te kunnen volhouden. Dat omwille van de opening van een winteropvang door de stad en het CAW. Omdat het oude pand dringend gerestaureerd moet worden en te klein was voor het Koraalhuis, verhuisde het naar hier", vertelt Apers.


De werking van het Koraalhuis blijft dezelfde. Mechelaars kunnen in het katholieke initiatief nog steeds terecht voor een gesprek, zingeving of hulp.

Opa van Beethoven

"Doordat we wat groter en huiselijker zitten, kunnen we meer tot de essentie van onze pastorale identiteit komen en er zijn voor onder meer eenzame mensen die het moeilijk hebben."


Wat de nieuwe bestemming wordt voor het vroegere pand in de Schoolstraat, ooit een zangschool waar de grootvader van Ludwig Van Beethoven les gaf, is onduidelijk. "Daar wordt over nagedacht. We zullen onderzoeken welke subsidies we kunnen krijgen en wat de functie zou kunnen zijn", zegt Guy De Keersmaecker van de kerkraad van Sint-Rombouts. Een verkoop van het bekende hoekhuis behoort ook tot de mogelijkheden.