Winterbar als afscheid van tijdelijk evenemententerrein

Pieter-Jan Van den Bon maakt het vuur aan voor Winterbar Komeet.
David Legreve Pieter-Jan Van den Bon maakt het vuur aan voor Winterbar Komeet.
Nog één lang weekend bruist de tijdelijke evenementensite op het voormalige Comet in Mechelen. De organisatoren van zomerbar Komeet nemen van donderdag tot en met zondag afscheid met een winterbar. Padelclub Arenal en The Box verhuizen naar een andere locatie.

Na de sloop van vatenfabriek Comet stelde ontwikkelaar Re-Vive het terrein ter beschikking als zogenoemde pop-upevenementensite. De vier Mechelaars Willem Beeck, Pieter-Jan Van den Bon, Benjamin Van den Bon en Jan Straetmans organiseerden er de afgelopen twee zomers strandbar Komeet.


De eerste was een schot in de roos en ook de tweede keer konden ze ondanks tegenvallend weer op 20.000 bezoekers rekenen. Aangezien Re-Vive volgend jaar met de ontwikkeling van het terrein start, zit een derde editie er niet meer in. "De afgelopen zomers waren fantastisch, nu willeb we in schoonheid afscheid nemen", zegt Benjamin.

Huisgemaakte glühwein

De 'look & feel' van de winterbar blijft ongeveer hetzelfde als die van de zomerbar. De zomerse elementen transformeren wel naar een wintersetting. "Strandstoelen en zwembaden maken plaats voor warmtebranders, vuurschalen en Zweedse kaarsen. Huisgemaakte glühwein en jenever komen in de plaats van de zomerse cocktails", lichten de vrienden hun plannen toe.


De winterbar is donderdag geopend van 16 tot 23 uur, vrijdag van 16 tot 24 uur, zaterdag van 13 tot 24 uur en zondag van 13 tot 22 uur.


Ook de andere gebruikers nemen afscheid van het terrein tussen Astridlaan en Leuvense Vaart. De tuiniers verhuisden al naar een ander terrein in de buurt, padelclub Arenal neemt zaterdag afscheid van Comet. De kans is wel groot dat de club in het voorjaar op een andere locatie heropent in Mechelen, maar dat is nog niet helemaal rond. De nieuwe locatie voor The Box is al wel bekend: basisschool Go Shil! In de Louizastraat. Het fitnessbootcamp blijft wel nog tot eind dit jaar op de Cometsite en organiseert er op 16 december 'Burpees for Life' in het kader van Music for Life. Re-Vive ontwikkelt vanaf volgend jaar op de site Zorro: een nieuwe woonwijk met 314 woningen en voor 6.000 vierkante meter buurttuinen. (WVK)