Winst Europese Green Leaf Award gaat naar duurzame ambassadeurs en ontharding

Het Hoogstratenplein in Mechelen.
Google Het Hoogstratenplein in Mechelen.
Mechelen won in juni samen met de Ierse stad Limerick de Europese Green Leaf Award. Het geld wordt onder meer besteed aan ontharding en horecabazen als duurzame ambassadeurs.

De geldprijs van 75.000 euro wordt in 2020 gebruikt om de Dijlestad als duurzame hoofdstad in de kijker te zetten en anderzijds voor concrete realisaties op het terrein.

45.000 euro wordt geïnvesteerd in ontharding en vergroening van het openbaar domein. Het Hoogstratenplein, tussen de Keizerstraat en de Voochtstraat aan de R12, komt daarvoor in aanmerking.

Een vijfde gaat naar acties door de horeca. “Met die 15.000 euro kunnen restaurants en cafés gadgets aanvragen om uit te delen in hun zaak. In het pakket zitten fleece dekens, herbruikbare rietjes en koffiebekers met het EGLA-logo”, zegt schepen van Duurzaamheid Marina De Bie.

Er zullen ook evenementen plaatsvinden rond het thema circulariteit, water, eerlijke handel en klimaat.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.