Winkeldief krijgt effectieve celstraf, zijn vrouw komt er vanaf met voorwaarden

BELGA
Een Roemeens koppel is door de rechtbank in Mechelen schuldig bevonden aan het plegen van een hele reeks winkeldiefstallen bij supermarkt Aldi. De man werd veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden effectief. Zijn vrouw kwam er van af met een celstraf van zes maanden met probatie-uitstel.

De twee werden midden september 2018 opgepakt door de politie van Mechelen-Willebroek. Een patrouilleploeg had hun auto opgemerkt en begon hen te volgen. “Wanneer ze in de buurt van de supermarkt parkeerden en elke afzonderlijk de winkel binnen wandelden, roken de agenten nog meer onraad”, zei procureur des koning Nele Van Looy. “Ze bleven wachten en zagen hoe de twee niet veel later opnieuw naar buiten kwamen. Ze haalden verschillende spullen vanonder hun kledij.” De buit had een waarde van 360 euro. “Het ging over chocoladerepen, aperitiefworsten, koffie en sterke drank”, besloot Van Looy.

Zij vorderde een celstraf van tien maanden effectief tegen het koppel. Die vroegen aan de rechtbank een milde straf. “Het was een gelegenheidsdiefstal”, zei het koppel. “De spullen waren voor een Roemeense herdenkingsceremonie.” Opmerkelijk is dat ze al maar liefst drie keer eerder werden veroordeeld in België. De rechter besloot daarom om de man effectief naar de gevangenis te sturen en de vrouw enkel een celstraf met uitstel op te leggen. Of er beroep wordt aangetekend tegen hun vonnis, is nog niet geweten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.